بلاگ

آشنایی با تیپ‌های شخصیتی MBTI

تست شخصیت شناسی MBTI

آزمون شخصیت‌شناسی مایرز-بریگز Myers-Briggs Type Indicator یا همان ام‌بی‌تی‌آی (MBTI) یک پرسش‌نامه روان‌سنجی شخصی است که ترجیحات متنوع روانشناختی فرد، در فهم دنیا و چگونگی تصمیم‌گیری را اندازه‌گیری می‌کند. اگر چه پدیدآورندگان این پرسشنامه ادعا می‌کنند که ایدهٔ مرکزی خود را از روی تئوری‌های تیپ شخصیتی کارل گوستاو یونگ استنتاج کردنند؛ ولی بسیاری از متخصصان این عرصه و همچنین شاگردان یونگ همچون جوزف هندرسون معتقدند که کاترین بریگز و دخترش از فهم تئوری یونگ بازمانده‌اند.

یونگ اولین کسی بود که به مبحث تیپ‌های شخصیتی اشاره مستقیم داشت. چرا که معتقد بود اگر زیر بنای ذهنی و برداشت‌ها و نگرش‌های اشخاص را بشناسیم، می‌توانیم رفتارشان را پیش‌بینی کنیم. بحث “قطبیت های برون گرا و درون گرا” را در سال ۱۹۱۵ مطرح کرد و کتاب انواع روانشناختی (psychological types) را در سال ۱۹۲۱ منتشر نمود.

یونگ چهار عملکرد روانشناختی اصلی که هر یک بیانگر نوع مشخصی از پردازش‌های ذهنی هستند و این اثر، روانشناسی ضمیر آگاه است و با نام‌های «فکری»، «احساسی»، «حسی» و «شهودی» مطرح کرد و برای هرکدام دو گرایش درونگرا و برونگرا در نظر گرفت. همچنین یونگ معتقد بود ایگو دارای گرایش ژنتیک و مادرزادی است.

هنگامی که “کاترین بریگز” در اوایل قرن بیستم تصمیم گرفت که تیپ‌های شخصیت شناسی خاص خود را گردآوری کند، کتاب یونگ را خواند و مفاهیم وی را کاملا مشابه تفکرات خود اما بسیار سازمان‌یافته‌تر دید. بریگز از گردآوری تیپ‌های مدنظر خود چشم پوشید و کار روی بسط و توسعه تفکرات یونگ را شروع کرد. وی به همراه دخترش ایزابل مایرز بریگز پرسشنامه روانی برای اندازه‌گیری این تیپ‌ها ابداع نمود. نتیجه این کار پژوهشی، تبدیل تیپ‌های شخصیتی ۸ گانه یونگ به تیپ‌های ۱۶ گانه مایرز بریگز شد که هم اکنون به عنوان تست (MBTI) معروف است.

کاترین کوک بریگز و دخترش، ایزابل بریگز مایرز این آزمون را ابتدا در طی جنگ جهانی دوم بدین منظور طراحی کردند تا بتوانند مناسب‌ترین شغل را برای زنانی که در صنعت نظامی کار می‌کردند پیدا کنند. سؤال‌های ابتدایی گسترش یافتند تا اینکه در سال ۱۹۶۲ با عنوان آزمون شخصیت مایرز-بریگز منتشر شدند.

امروزه، تست MBTI به‌عنوان یکی از از پرکاربردترین ابزارهای روان‌شناسی در دنیا شناخته می‌شود.
به‌طور مشخص، تست شخصیت شناسی به افراد کمک می‌کند تا شناخت بهتری از خود و دیگران پیدا کند. تیپ‌ شناسی MBTI  به شناسایی نقاط قوت و ضعف، خودشناسی، کشف استعدادها و توانمندی‌ها، انتخاب شغل مناسب، پیدا کردن شریک عاطفی سازگار و پیشرفتِ کاری به آدم‌ها کمک میکند.
تنها کافیست خود را به خوبی بشناسیم و در راستای رشد خود گام برداریم.

چهار معیار اصلی تست شخصیت MBTI
۱- برون‌گرایی (Extrovert) یا درون‌گرایی (Introvert) ترجیحات کسب انرژی از بیرون یا درون است.
۲- حسی (Sensing) یا شهودی (Intuitive) مربوط به کسب اطلاعات
۳- فکری (Thinking) یا احساسی (Feeling) مربوط به تصمیم گیری
۴- قضاوت‌گر (Judging) یا ادراکی (Perceiving)

برونگرایی یا extraverted

برون‌گرایی (Extrovert)

افراد برونگرا فعالیت های گروهی را ترجیح می‌دهند به کسب انرژی از بیرون تمایل دارند و با تعاملات اجتماعی انرژی می‌گیرند. آن‌ها نسبت به درون‌گراها مشتاق‌تر و راحت‌تر هیجان‌زده‌تر هستند. برونگراها علاقه مند به درگیر شدن با محیط خود هستند و از پاسخ های افراد و رویدادهای اطراف خود تغذیه می کنند. تیپ‌های شخصیتی برون‌گرا به سمت ابتکار عمل و تکیه بر دنیای اطراف خود برای تایید تمایل دارند.

یک برونگرای بیکار، فردی برونگرا است که به دنبال کاری برای انجام دادن است.
افراد برونگرا ممکن است برای تعامل خود با اطرافیان ارزش زیادی قائل شوند. بودن با دیگران می تواند برای این شخصیت ها آنقدر مهم باشد که اگر تنها بمانند، اغلب برایشان دشوار است و ممکن است آنها را دچار کلافگی کند و این می‌تواند باعث شود که آنها به جای اینکه به ملاحظات ظریف‌تر و مهم را در نظر داشته باشند، کارها را صرفاً برای هیجان انجام دهند. تبدیل شدن به مرکز توجه به هر قیمتی ممکن است بسیار جذاب باشد. آنها اغلب در صورت داشتن فرصت، رهبری را انتخاب می کنند و می توانند در آن نقش پویا باشند. انرژی خروجی آنها می تواند برای یک اجتماع حیاتی باشد و سرزندگی آنها می تواند مسری باشد. و همیشه این احساس وجود دارد که دیگران برایشان مهم هستند.

درونگرایی introverted

درون‌گرایی (Introvert)

افراد درونگرا فعالیت های انفرادی را ترجیح می دهند و از تعامل اجتماعی خسته می شوند.به آنها زمان تنهایی نیاز دارند تا انرژی خود را جمع کنند و آرامش خود را بازگردانند. آنها به طور کلی نسبت به تحریک خارجی (مانند صدا، بینایی یا بویایی) کاملاً حساس هستند.
فرد درون‌گرا نیز ممکن است آدمی اجتماعی باشد، اما او ترجیح می‌دهد اول خودش بر روی مسائل فکر و آن‌ها را به تنهایی حل کند. یادگیرنده‌های درون‌گرا از منابعِ درونی خود انرژی می‌گیرند و ایده خلق می‌کنند. منابعی مثل: ایده‌پردازی، تأمل فردی، و جستجوگری در نظریات.
افراد درونگرا برای بسیاری از موقعیت‌ها مناسب هستند. تمایل به محتاط بودن به این تیپ‌های شخصیتی کمک می‌کند تا با خود همگام شوند. آنها احتمالاً با دقت بیشتری به صحبت‌های دیگران گوش می‌دهند. درونگراها «زمان تنهایی» را دوست دارند و از متمرکز شدن بر روی مسائل که منجر به بینش بیشتر و عمیق تر آنها می‌شود لذت می‌برند. و در حالی که گاهی اوقات بیش از حد به محیط خود حساس هستند، اغلب به آنها کمک می‌کند تا نشانه ها را سریعتر دریافت کنند و آنها را در درک بسیاری از موقعیت ها کمک می‌کند.درونگرا ها اغلب متواضع هستند و از جلب توجه و شهرت دوری می‌کنند.

شهودی intuitive

شهودی (Intuitive)

افراد شهودی بسیار تخیلی، ذهن باز و کنجکاو هستند. آنها تازگی را بر ثبات ترجیح می دهند و بر معانی پنهان و احتمالات آینده تمرکز می کنند.
شهودی‌ها بیشتر بر دنیایی از احتمالاتِ بالقوه متمرکزند. برخلاف افراد حسی که به این‌جا و اکنون علاقه دارند، افراد شهودی از سیروسیاحت در میان ایده‌ها، احتمالات و خروجی‌های بالقوه لذت می‌برند. این افراد اندیشیدن به مسائل و موضوعات انتزاعی، و رؤیاپردازی را دوست دارند و دلشان می‌خواهد آینده را در ذهن خود تجسم کنند. آنها برای پیشبرد کارها و احساسات خود استفاده می‌نمایند. این افراد بیشترین توجه را به برداشت‌های شخصی و یا احساساتی ناگهانی که در لحظه به آنها هجوم می‌آورند و همچنین الگوهای اطلاعاتی که در ذهن آنها چیده می‌شوند، دارند.

حسی (Sensing)

حسی (Sensing)

کارکرد مربوط به یادگیری ست و می‌تواند درون ریزی شده و یا برون ریزی شده باشند. حسی ها بیشتر روی جنبه‌های فیزیکی و مادی محیط اطراف خود متمرکز هستند. طبق توصیف یونگ از افراد حسی، آن‌ها به دنیای بیرون علاقه‌مندند. آن‌ها افرادی واقع‌بین و معقول هستند و ترجیح می‌دهند به داده‌هایی تکیه کنند که از طریق تجربه به دست آمده‌اند.افراد حسی نظم و روتین را دوست دارند، و علاوه بر این چون در لحظه حال زندگی می‌کنند، خود را به سرعت با محیط و شرایط در حال تغییر وفق می‌دهند.
به طور کلی افراد حسی، توجه شان بیشتر بر روی اطلاعاتی است که از طریق حواس پنجگانه به آنها منتقل می‌شود. آنچه توسط این افراد دیده می‌شود، شنیده می‌شود، لمس می‌شود، چشیده می‌شود و به طور کلی، آنچه از دیدگاه حواس پنجگانه واقعی و موجود است، برای افراد حسی بیشترین اهمیت را دارد و کارها و برنامه‌های خود را بر طبق این اطلاعات، پایه ریزی می‌‎نمایند.

فکری (Thinking) فکری (Thinking)

T با دو اصطلاح تفکری و منطقی ترجمه شده است و کارکرد مربوط به تصمیم گیری است و افرادی که سبک یادگیری فکری دارند، بیشتر روی دسته‌بندی و کارکرد داده‌ها و موضوعات آموزشی تمرکز می‌کنند. این افراد زمانی‌که با مسئله‌ای مواجه می‌شوند از تفکر عقلانی و منطقی خود بهره می‌برند. این افراد تصمیمات خود را بر مبنای ایده‌های شخصی از مفاهیمی چون درست، غلط، منصفانه، و عادلانه قرار می‌دهند.
افراد فکری (Thinking) به دنبال یافتن راه حل‌های منطقی و عقلانی برای مسائل هستند و تلاش می‌کنند تا با استفاده از منطق و عقل خود به نتایج دقیق و قابل قبول برسند. همچنین این افراد به جزئیات کارها توجه زیادی دارند و سعی می‌کنند تمام جزئیات را در نظر بگیرند. آنها به دقت کار مشغول می‌شوند و در صورت لزوم، با جزئیات کار را پوشش می‌دهند.
این افراد به دانسته های جدید و پژوهش علاقمند هستند و سعی می‌کنند با پژوهش درباره چالش‌های جدید، نحوه حل آن ها را پیدا کنند. افراد فکری، خلاق هستند و توانایی حل مسائل را با استفاده از روش‌های جدید و خلاقانه دارند و از توانایی تحلیل و بررسی مسائل برخوردارند و با استفاده از داده‌ها و اطلاعات موجود، به نتایج دقیق و قابل قبول می‌رسند.
این افراد پایبند به قوانین و مقررات هستند و در تصمیم گیری‌های خود، به قوانین مربوطه توجه می‌کنند.

احساسی (Feeling) اخساسی feeling

کارکرد مربوط به تصمیم گیری است و افرادی که سبک احساسی دارند داده‌ها را بر اساس حس و هیجانِ اولیه‌ای که آن داده در آن‌ها برمی‌انگیزد مدیریت می‌کنند.
افراد احساسی (Feeling) به راحتی تحت تأثیرات محیطی و اجتماعی قرار می‌گیرند و به راحتی با دیگران همدردی می‌کنند و به خوبی احساسات خود و دیگران را درک می‌کنند و تشخیص می‌دهند و برایشان مهم است که درک درست و صادقانه‌ای از حالات عاطفی داشته باشند.
افراد احساسی علاقه زیاد به هنر، موسیقی، نوشتار، فعاليت‌های خلاقانه دارند و معمولا دارای شخصيت گرم، صميمی، صبور، بامزه، پذيرفتني و پذيرائي هستند و با ديگران نیز رابطه بسيار خوبى برقرار مى‌كنند.
این افراد به کار گروهی علاقه زیادی دارند و در فعالیت‌های گروهی موفق عمل می‌کنند و تمايل زيادى به رسيدگى به ديگران، كمك كردن و حل مشكلات دارد اما حساس به نظرات و احساسات دیگران هستند و بخش بزرگی از تصمیمات خود را بر اساس نظرات دیگران می‌گیرند.

قضاوتی (Judging)قضاوتی (Judging)

افراد قضاوتی علاقه‌مند به سازماندهی و برنامه‌ریزی هستند و تمایل دارند که اطرافشان را به چیدمان و ترتیب درآورند. آنها افراد مسئولیت پذیری هستند و تصمیمات قاطعانه‌ای را در موقعیت‌های مختلف می‌گیرند. آنها به جزئیات توجه زیادی دارند و در بسیاری از موارد، با دقت بالای خود، کارهای خود را انجام می‌دهند. افراد قضاوتی پایبند به قوانین، قواعد و الگوهای ثابت هستند و تلاش می‌کنند که با استفاده از آن‌ها، به نحو صحیح عمل کنند و علاقۀ زيادي به برگزاري جلسات، نظام منظَّم كردن و برنامه ريزي دارند.

همچنین آن‌ها به زمان اهمیت می‌دهند و تلاش می‌کنند که در زمان مناسب، کارهای خود را انجام دهند و علاقۀ زيادي به دريافت بازخوردها دارند و تلاش می‌کنند تا با استفاده از آموزش‌های دریافت شده، عملکردهای خود را بهبود بخشید.

ادراکی (Perceiving)ادراکی (Perceiving)

اما افراد ادراکی در پاسخ به اطلاعات جدید و در موقعیت‌های ضروری و دارای فوریت، تصمیم می‌گیرند. با این وجود، این افراد بیشتر اجازه می‌دهند تا پرندهٔ کنجکاوی‌شان در آسمان و در بین داده‌های مختلف، پرواز و جستجوگری کند. بر خلاف قضاوتی‌ها که نظرشان عوض نمی‌شود، افراد ادراکی ترجیح می‌دهند شانس انتخاب گزینه‌های دیگر را از خود نگیرند.
افراد ادراکی به راحتی تغییر مسیر می‌دهند و روش حل مسئله دارند و به جزئیات کوچک توجه می‌کنند و برای حل مسائل نقش مهمی دارد و همچنین آنها در حل مسائل خلاقانه هستند و به راحتی ایده های جدید پیدا می‌کنند.
ادراکی‌ها علاقمند به تجربه‌های جدید و برخوردهای فراموش نشدنی هستند و از چالش‌های جدید لذت می‌برند و با استفاده از خلاقیت خود، سعی در حل آن دارند. آنها علاقمند به گسترش دانش خود هستند و با استفاده از تجربیات خود، سعی در بهبود خود دارند و آنها از تغییرات جدید لذت می‌برند و به راحتی با آنها سازگار می‌شوند.

شانزده تیپ شخصیتی مایرز و بریگز

 

تیپ شخصیتی (ISTJ) یا بازرس

ISTJ یکی از شخصیت‌های MBTI است که افراد دارای این شخصیت، درون‌گرا، حسی، منطقی و قضاوتی هستند و به عنوان بازرس شناخته می‌شوند. این افراد عموماً خیلی دقیق، مسئولیت‌پذیر و سازمان‌دهنده هستند. آن‌ها به دقت جزئیات توجه می‌کنند و به دلایل منطقی عمل می‌کنند. آن‌ها همچنین به تجربه و سابقه بسیار ارزش می‌دهند و در تصمیم‌گیری خود از آن استفاده می‌کنند. با توجه به این که ISTJ ها خود را به عملکرد بالای خود ملزم می‌دانند، آن ها در شغل‌های پایدار و قابل اعتماد، نظام مند و دارای روال کاربرد پذیرفته شده، بسیار موفق هستند.

تیپ شخصیتی (ISFJ) یا مدافع

ISFJ یکی از شخصیت‌های MBTI است که افراد دارای این شخصیت، درون‌گرا، حسی، احساسی و قضاوتی هستند و به عنوان مدافع شناخته می‌شوند. تیپ شخصیتی ISFJ، افرادی هستند که به دنبال حفظ ترکیبات و نظم در زندگی خود هستند. آنها معمولاً مسئول و پاسخگو هستند و به دلایل اخلاقی و اجتماعی، به دیگران کمک می‌کنند. آنها عموماً با توجه به تجربه‌های قبلی خود، تصمیمات خود را مطابق با اصول و ارزش های خود می‌گیرند. در کار، آنها بسیار پایبند و دقیق هستند و به دلایل اخلاقی، بسیار پاسخگو هستند.

تیپ شخصیتی (INFJ) یا حامی

INFJ یکی از شخصیت‌های MBTI است که افراد دارای این شخصیت، درون‌گرا، شهودی، احساسی و قضاوتی هستند و به عنوان حامی شناخته می‌شوند.
تیپ شخصیتی INFJ، از دسته‌ی تیپ‌های شخصیتی است که به افراد حساس، خلاق، متمرکز بر داشتن روابط عمیق و صادقانه با دیگران و همچنین تعالی در زمینه‌های مختلف اجتماعی و فردی اشاره دارد. این افراد علاقه‌مند به کار در زمینه‌های مانند روانشناسی، مشاوره، هنر و فلسفه هستند. آن‌ها علاوه بر داشتن خصوصیات خود، قابل توجه است که در بسیاری از موارد به نظر سایرین نامأنوس و پروازگر هستند.

تیپ شخصیتی (INTJ) یا معمار

INTJ یکی از شخصیت‌های MBTI است که افراد دارای این شخصیت، درون‌گرا، شهودی، منطقی و قضاوتی هستند و به عنوان معمار شناخته می‌شوند.
افراد با این تیپ شخصیتی، عموماً دارای خلاقیت و هوش بالایی هستند و به دنبال پیدا کردن راه‌حل‌های نوآورانه برای مسائل پیچیده هستند. آن‌ها علاقه زیاد به تحلیل و بررسی جزئیات دارند و به دنبال فهم عمقانگیز مسائل هستند. همچنین، این افراد به صورت خودآگاه درگیر برنامه‌ریزی و ساختاردهی هستند و به دنبال ساختاردهی منطقی و کامل برای پروژه‌های خود هستند.

تیپ شخصیتی (ISTP) یا چیره‌دست

ISTP یکی از شخصیت‌های MBTI است که افراد دارای این شخصیت، درون‌گرا، حسی، منطقی و ادراکی هستند و به عنوان چیره‌دست شناخته می‌شوند.
افراد ISTP عموماً خلاق، پرانرژی، مستقل و عملگرا هستند. آن‌ها به دنبال تجربه و تحقق از خود هستند و بسیار بازتاب هستند. آن‌ها به رویدادهای جدید و تجربیات جذاب علاقمند هستند و بسیار خلاق هستند.

ISTP ها به دلیل قابلیت چیرگی و تعامل با محیط پیرامونشان، در بسیاری از حرفه‌ها موفق عمل می‌کنند. آن‌ها در حالت استراتژیک بسیار قوی هستند و معمولاً در شغل‌های فضای باز، فضای کارآفرینانه، فضای صحبت و نظام مناسب عمل می کنند.

ISTP ها به دليل قابليت چيرگي و تعامل با محيط پيرامونشان، در بسياري از حرفه‌ها موفق عمل‌ می‌كنند. آن ها در حالت استراتژيك بسيار قوي هستند و معمولاً در شغل هاي فضای باز، فضای كارآفرينانه، فضای صحبت و نظام مناسب عمل می‌کنند.

تیپ شخصیتی (ISFP) یا ماجراجو

ISFP یکی از شخصیت‌های MBTI است که افراد دارای این شخصیت، درون‌گرا، حسی، احساسی و ادراکی هستند و به عنوان ماجراجو شناخته می‌شوند.
ISFP ها، افرادی هستند که به دنبال تجربه‌های جدید و هیجان انگیز هستند. آنها به طور عمده حساس و خلاق هستند و در فعالیت های خودشان به دنبال احساسات و تجربه های شخصی می‌باشند. آنها علاقه زیادی به هنر، موسیقی، فعالیت‌های بدنی و طبیعت دارند.

ISFP ها بسیار صمیمانه و دوست داشتنی هستند و در روابط شخصی خودشان، به دوستان و خانواده اولویت می‌دهند. آنها بسیار حساس به نظرات دیگران نسبت به خودشان محسوب مي‌شوند و در صورت تحليل منفي يک نظر، اغلب بايستي با پاسخ منفي روبرو شده‌اند.

ISFP ها علاقمند به کار کردن با دست‌آوردهای خودشان در حال حاظر بوده و نمي‌پذيرند که سابقۀ کاري آنها را تعريف کند. آنها به دنبال کارهایی هستند که به آنها احساس رضایت و خوشبختی مي‌دهد.

تیپ شخصیتی (INFP) یا میانجی

INFP یکی از شخصیت‌های MBTI است که افراد دارای این شخصیت، درون‌گرا، شهودی، احساسی، ادراکی هستند و به عنوان میانجی شناخته می‌شوند.
این افراد عموماً خلاق، حساس، دلسوز و با تمایل به فرار از واقعیت هستند. آن‌ها به دنبال معنا و هدف در زندگی خود هستند و برای رسیدن به آن‌ها، با شور و شوق بالایی کار می‌کنند.

INFP ها عموماً دارای چشمان پرشور و صورت نرم و دل‌پذیر هستند. آن‌ها به دلایل خودشان عمل می‌کنند و در تصمیماتشان بسیار حساس هستند. آن‌ها به سادگی با دیدگاه‌های جامعه سازگار نبوده و برای رسیدن به ایدئولوژی خود، پافشاری می‌کنند.

INFP ها علاقه زيادي به فعاليت‌های خلاقانه دارند، از جمله نويسندگی، نقاشی، موسيقي و طراحي. آن‌ها عموماً دارای استعدادهای هنری و ادبی بالایی هستند. این شخصیت‌ها به دنبال روابط عمیق و معنادار با دیگران هستند و به دلایل خودشان، در این روابط پایبند هستند.

INFP ها عموماً در شغل‌هایی که به آن‌ها اجازه می‌دهد خلاقیت خود را بکار ببرند، موفق عمل می‌کنند. این شخصیت‌ها به دلایل خودشان، در حوزه‌های فرهنگی، هنری، آموزش و پژوهش فعال هستند.

تیپ شخصیتی (INTP) یا متفکر

INTP یکی از شخصیت‌های MBTI است که افراد دارای این شخصیت، درون‌گرا، شهودی، منطقی، ادراکی هستند و به عنوان متفکر شناخته می‌شوند.
شخصیت INTP، یکی از شخصیت‌های گروه شخصیتی آنالیزگر است. افراد با این شخصیت، علاقه زیادی به تحلیل و بررسی مسائل دارند و به دنبال پیدا کردن راه‌حل‌های نوآورانه هستند. آن‌ها عموماً خودمختار و مستقل هستند و به دنبال پیدا کردن منطق در همه چیز هستند. آن‌ها به دانش و دانشگاه علاقه زیاد دارند و در تحلیل مسائل پژوهشگرانه عمل می‌کنند. همچنین، این افراد بسیار خلاق و نوآور هستند و به سادگی مسائل را از زوایای جدید بررسی می‌کنند.

تیپ شخصیتی (ESTP) یا کارآفرین

ESTP یکی از شخصیت‌های MBTI است که افراد دارای این شخصیت، برون‌گرا، حسی، منطقی و ادراکی هستند و به عنوان کارآفرین شناخته می‌شوند.
ESTPها افرادی هستند که به راحتی با محیط اطرافشان سازگاری دارند و در برابر چالش‌های جدید و نوآورانه، پذیرای ایده‌های جدید هستند. آن‌ها دارای شخصیت قوی، خودمحور و خودمختار هستند و به راحتی با دیگران ارتباط برقرار می‌کنند.

ESTP همچنین دارای توانایی‌های فعال و عملگرایانه هستند. آن‌ها به سادگی مسائل را حل کرده و در بسیاری از موقعیت‌ها، تصمیمات سرعت بالای خود را به کار می‌گیرند. آن‌ها دوست دارند در فضای کسب و کار فعال باشند و در صورت نبود چالش خسته می‌شوند

ESTP همچنین دوست دار رقابت هستند و به دنبال پیروزی در هر موقعیتی هستند. آن‌ها به سادگی با دیگران رقابت می‌کنند و به دنبال افزایش تجربه و توانایی‌های خود هستند. در کل، ESTP یک کارآفرین بسیار موفق و عملگرا است که به راحتی با محیط اطرافش سازگار است.

تیپ شخصیتی (ESFP) یا مجری

ESFP یکی از شخصیت‌های MBTI است که افراد دارای این شخصیت، برون‌گرا، حسی، احساسی و ادراکی هستند و به عنوان مجری شناخته می‌شوند.
تیپ شخصیتی ESFP، شخصیتی عموماً خلاق، پویا و پرانرژی هستند. آنها به راحتی با دیگران ارتباط برقرار می کنند و از تعاملات اجتماعی لذت می‌برند. آنها علاقه زیاد به فعالیت‌های جسمانی دارند و به دنبال تجربه‌های جدید و هیجان‌انگیز هستند.

مجری‌ها عموماً در کارهای گروهی خوب عمل می‌کنند و به راحتی با دستورالعمل‌های داده شده سازگار می‌شوند. آنها در کارهای خودشان بسیار خلاق و نوآورانه هستند و به دلایل مختلف، از جمله لذت بخش بودن فعاليت، تلاش برای جذب توجه، چالش‌برانگيز بودن كار يا حضور در فضای اجتماعي، به سختي قابل پيش‌بيني‌اند. 

مجری‌ها عموماً در کارهایی که نیاز به تعامل با دیگران دارند، مانند فروش، بازاریابی و روابط عمومی، موفق هستند. آنها به دلیل شخصیت پویای خود، به راحتی مورد توجه قرار می‌گیرند و از این قابلیت برای جذب مشتریان و همکاران استفاده می‌کنند.

تیپ شخصیتی (ENFP) یا پیکارگر

ENFP یکی از شخصیت‌های MBTI است که افراد دارای این شخصیت، برون‌گرا، شهودی، احساسی و ادراکی هستند و به عنوان پیکارگر شناخته می‌شوند.
تیپ شخصیتی ENFP، افراد با شخصیت دوست داشتنی، خلاق و پویا هستند. آنها علاقه زیادی به کشف و جستجو دارند و به راحتی با افراد جدید آشنا می‌شوند. ENFP ها از نظر احساساتی حساس هستند و به سمت کمک به دیگران روانه می‌شوند. آنها بسیار خلاق هستند و تمایل دارند تجربه‌های جدید را تجربه کنند. ENFP ها در کار خود بسیار پرانرژی هستند و تمایل دارند به صورت گروهی کار کنند.

تیپ شخصیتی (ENTP) یا مجادله‌گر

ENTP یکی از شخصیت‌های MBTI است که افراد دارای این شخصیت، برون‌گرا، شهودی، منطقی و ادراکی هستند و به عنوان مجادله‌گر شناخته می‌شوند.
ENTP به عنوان یک شخصیت خلاق، دارای ایده‌پردازی بالا و توانایی حل مسئله است. این افراد علاقمند به بحث و جستجو در مورد مسائل پیچیده هستند و به دنبال پیدا کردن راه‌حل‌های نوین هستند. آن‌ها دارای شخصیت باز و جذاب هستند و علاقمند به آشنایی با افراد جدید و تجربه کردن چالش‌های جدید هستند. به طور کلی، ENTP ها دارای شخصیت پویا، خلاق و خودمختار هستند.

تیپ شخصیتی (ESTJ) یا مدیر

ESTJ یکی از شخصیت‌های MBTI است که افراد دارای این شخصیت، برون‌گرا، حسی، منطقی و قضاوتی هستند و به عنوان مدیر شناخته می‌شوند.
تیپ شخصیتی ESTJ افرادی هستند که به دنبال حقیقت و واقعیت هستند و برای رسیدن به اهداف خود، برنامه‌ریزی دقیق و سازماندهی مناسب را انجام می‌دهند. آن‌ها عموماً با دقت و توجه به جزئیات کار می‌کنند و از نظم و ترتیب در کارشان استفاده می‌کنند.

این افراد علاقه زیاد به رهبری دارند و در سازمان‌های بزرگ، به علت قابل اعتماد بودن، توانایی مذاکره، تصمیم گیری سریع و قابل قبول بودن نظراتشان، مورد توجه قرار می‌گیرند. آن‌ها در کار با داده‌های علمی، فعالان سياسي يا فعاليت در حوزۀ كسب و كار عالي هستند.

ESTJ ها در برابر تغييرات و نوآوري هاي جديد ممكن است مقاومت كنند. آن‌ها به دلیل اینکه به داده‌های علمی و قابل اثبات علاقه دارند، ممکن است در برابر احساسات و نظرات شخصی دیگران کمتر توجه کنند.

با این حال، ESTJ ها به علت قابل اعتماد بودن، تصمیم گیری سریع و قابل قبول بودن نظرات‌شان، در سازمان‌های بزرگ مورد توجه قرار می‌گیرند.

تیپ شخصیتی (ESFJ) یا سفیر

ESFJ یکی از شخصیت‌های MBTI است که افراد دارای این شخصیت، برون‌گرا، حسی، احساسی و قضاوتی هستند و به عنوان سفیر شناخته می‌شوند.
افرادی با تیپ شخصیتی ESFJ یا سفیر، اجتماعی، دوست داشتنی و مهربان هستند. آنها به روابط اجتماعی علاقه زیادی دارند و در برقراری روابط با دیگران بسیار مهارت دارند. سفیرها علاقه زیادی به کمک به دیگران و خدمت به جامعه خود دارند و از این رو در حوزه های مختلف فعال هستند. آنها به عنوان چهره های جامعه شناخته می‌شوند و در بین دوستان و همکارانشان محبوب هستند. سفیرها در تصمیم گیری‌های خود، اغلب به نظرات دیگران توجه می‌کنند و تلاش می‌کنند تا با نظرات آنها همخوانی پیدا کنند.

تیپ شخصیتی (ENFJ) یا قهرمان

ENFJ یکی از شخصیت‌های MBTI است که افراد دارای این شخصیت، برون‌گرا، شهودی، احساسی و قضاوتی هستند و به عنوان قهرمان شناخته می‌شوند.
تیپ شخصیتی ENFJ یا قهرمان، افرادی هستند که به دنبال کمک به دیگران و تحقق اهداف جمعی هستند. آن‌ها با داشتن شخصیت مؤثر و قابل اعتماد، بسیار خوش‌رو و محبوب هستند. قهرمان‌ها علاقه زیادی به کار در گروه دارند و تلاش می‌کنند تا با برقراری روابط صمیمانه با افراد، همکاران خود را به سوی هدف مشترک جذب کنند. آن‌ها علاقه زیادی به حل مسائل اجتماعی دارند و در بین دوستان خود به عنوان ناظر و مشاور شخصی شناخته می‌شوند.

تیپ شخصیتی (ENTJ) یا فرمانده

ENTJ یکی از شخصیت‌های MBTI است که افراد دارای این شخصیت، برون‌گرا، شهودی، منطقی و قضاوتی هستند و به عنوان فرمانده شناخته می‌شوند.
ENTJ ها شخصیتی برای داشتن رهبری و مدیریت قوی شناخته می‌شود و در بسیاری از حوزه‌های کارآمد هستند. آن‌ها عموماً خودمانده، قطعی، پرانرژی و تصمیم‌گیر هستند. آن‌ها به سرعت مسئولیت را برعهده می‌گیرند و به دلایل منطقی تصمیمات خود را اعلام می‌کنند. ENTJ ها در کار با داده‌های عظيم، برقراري روابط با ديگران، حل مسائل پيچيده و سازماندهی پروژه‌ها بسيار خوب عمل می‌كنند.

0

امتیاز کاربران: 4.7 ( 1 رای)

نویسنده

 محمد هستم و علاقه مند به روانشناسی تحلیلی و خودشناسی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا